Ford Mustang Convertible 289 V8

sold to the Netherlands nl
Merk
Ford
Model
Mustang Convertible 289 V8 Cabriolet
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kilometerstand
12.235km
Cilinderinhoud
4.727 CC
Bouwjaar
1965

Een schitterende icoon en een van de meest bekende Amerikaanse klassieke auto’s, dat is zonder twijfel de Ford Mustang. En dat geldt zeker voor deze, in 1965 in Dearborn geproduceerde, Ford Mustang Convertible V8 in een perfecte rode carrosseriekleur. In 1997 is de auto in Nederland gekomen en toen volledig body-off gerestaureerd. Uiteraard zijn hier foto’s van aanwezig. Lees meer..

Deel deze klassieker
Een schitterende icoon en een van de meest bekende Amerikaanse klassieke auto’s, dat is zonder twijfel de Ford Mustang. En dat geldt zeker voor deze, in 1965 in Dearborn geproduceerde, Ford Mustang Convertible V8 in een perfecte rode carrosseriekleur. In 1997 is de auto in Nederland gekomen en toen volledig body-off gerestaureerd. Uiteraard zijn hier foto’s van aanwezig.

In de jaren daarna is de auto zorgvuldig onderhouden en met veel plezier mee gereden. Het is zonder twijfel ook een heerlijke rijdersauto, deze amerikaanse convertible met de perfecte en meest gewilde motor, de 289 V8 benzinemotor. Er is een deel van de onderhoudshistorie aanwezig en nog een oude oorspronkelijke amerikaanse title.

De auto is nog in zeer mooie conditie. Er zijn een paar plekken op de carrosserie die wellicht in de toekomst wat aandacht nodig hebben. Maar zowel het interieur als het exterieur is nog in bijzonder mooie staat. De carrosseriedelen sluiten heel mooi op elkaar aan en de portieren sluiten goed en degelijk. De diverse chroom- en sierdelen zijn nog goede staat. Ook de diverse rubberdelen zijn niet uitgedroogd en nog in prima conditie.

Ook het interieur is nog in mooie en nette staat. Het dashboard is nog in goede conditie en alle instrumenten werken naar behoren. De stoelen zitten bijzonder comfortabel. De lederen bekleding is nog in hele goede staat. De cabrioletkap is nog in nette conditie, eventueel zou de achteruit wat aandacht nodig hebben in de toekomst.

De auto rijdt en schakelt heerlijk. Deze handgeschakelde (perfect voor deze muscle car) Ford Mustang is een heerlijke rijdersauto. De besturing voelt goed en soepel aan en de auto schakelt bijzonder trefzeker. Ook de remmen voelen degelijk en solide aan. Kortom… een heerlijke rijdersauto die wacht op een volgende liefhebber!

Zie onze website https://www.klassiekaktief.nl. Voor bezichtiging verzoeken wij u vriendelijk eerst een afspraak te maken.


A beautiful icon and one of the most famous American classic cars, that is without a doubt the Ford Mustang. And that certainly applies to this Ford Mustang Convertible V8, produced in Dearborn in 1965, in a perfect red body color. The car came to the Netherlands in 1997 and was completely body-off restored. Of course there are photos of this.

In the years that followed, the car was carefully maintained and driven with great pleasure. It is without a doubt also a wonderful driver's car, this American convertible with the perfect and most sought-after engine, the 289 V8 petrol engine. There is part of the maintenance history present and an old original American title.

The car is still in very nice condition. There are a few spots on the body that may need some attention in the future. But both the interior and the exterior are still in exceptionally beautiful condition. The body parts fit together very nicely and the doors close well and solidly. The various chrome and trim parts are still in good condition. The various rubber parts have not dried out and are still in excellent condition.

The interior is also still in nice and neat condition. The dashboard is still in good condition and all instruments work properly. The chairs are very comfortable. The leather upholstery is still in very good condition. The convertible top is still in neat condition, the reverse may need some attention in the future.

The car drives and shifts wonderfully. This manual (perfect for this muscle car) Ford Mustang is a wonderful driver's car. The steering feels good and smooth and the car shifts very accurately. The brakes also feel solid and solid. In short... a wonderful driver's car that is waiting for the next enthusiast!

See our website https://www.klassiekaktief.nl. We kindly request that you make an appointment first before viewing.

Interesse in deze schitterende oldtimer?

Neem vrijblijvend contact op met 033 3030 734 of mail naar info@klassiekaktief.nl. Wij vertellen u graag meer. De gewenste oldtimer niet gevonden? Plaats dan een zoekopdracht.

  • Bezichtiging graag op afspraak
  • Persoonlijk advies
  • Een vrijblijvende proefrit
  • Inruil van huidige auto bespreekbaar

neem contact op

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
T 033-3030734
E info@klassiekaktief.nl
 

neem contact op

 

als eerste in jouw mailbox. Schrijf je nu in!