Alfa Romeo Alfasud 1.3 Sprint

sold to Germany de
Merk
Alfa Romeo
Model
Alfasud 1.3 Sprint Coupé
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kilometerstand
117.512km
Cilinderinhoud
1.286 CC
Bouwjaar
1978

Zeer bijzondere en zeldzame verschijning, deze Alfa Romeo Alfasud Sprint 1.3. Origineel in Zweden geleverd in augustus 1978. De auto heeft slechts 4 eigenaren gehad, waarvan 2 een vader en een zoon betreft. De auto verkeert in een bijzonder goede staat, wat uniek is voor dit model. Van dit type zijn er in 1978 slechts 1164 gebouwd. Slechts weinigen daarvan zijn nog over. Wat ook opvalt, is dat van deze auto de complete historie en onderhoudsgeschiedenis aanwezig is, waaronder de originele instructieboekjes, brochures en andere documenten. Een leuk detail is dat over deze auto een uitgebreid artikel in een toonaangevend Zweeds autotijdschrift is geschreven. Deze auto heeft in 39 jarig bestaan slechts 117.000 km gereden en heeft gedurende de periode 1986 tot en met 1999 uitsluitend gestald gestaan in een verwarmde garage in Zweden. De reden dat deze Alfasud Sprint de tand des tijds zo goed heeft doorstaan, is zeker te danken aan het feit dat de Zweedse eigenaren de auto meerdere malen hebben getectyleerd en een Dinitrol behandeling hebben laten ondergaan. Kortom, een auto met historie en gezien de schaarste een klassieker met toekomst, die de moeite om nader bekeken te worden, meer dan waard is. Lees meer..

Deel deze klassieker
Zeer bijzondere en zeldzame verschijning, deze Alfa Romeo Alfasud Sprint 1.3. Origineel in Zweden geleverd in augustus 1978. De auto heeft slechts 4 eigenaren gehad, waarvan 2 een vader en een zoon betreft. De auto verkeert in een bijzonder goede staat, wat uniek is voor dit model. Van dit type zijn er in 1978 slechts 1164 gebouwd. Slechts weinigen daarvan zijn nog over. Wat ook opvalt, is dat van deze auto de complete historie en onderhoudsgeschiedenis aanwezig is, waaronder de originele instructieboekjes, brochures en andere documenten. Een leuk detail is dat over deze auto een uitgebreid artikel in een toonaangevend Zweeds autotijdschrift is geschreven. Deze auto heeft in 39 jarig bestaan slechts 117.000 km gereden en heeft gedurende de periode 1986 tot en met 1999 uitsluitend gestald gestaan in een verwarmde garage in Zweden. De reden dat deze Alfasud Sprint de tand des tijds zo goed heeft doorstaan, is zeker te danken aan het feit dat de Zweedse eigenaren de auto meerdere malen hebben getectyleerd en een Dinitrol behandeling hebben laten ondergaan. Kortom, een auto met historie en gezien de schaarste een klassieker met toekomst, die de moeite om nader bekeken te worden, meer dan waard is.

Zie onze website: http://www.klassiekaktief.nl

Interesse in deze schitterende oldtimer?

Neem vrijblijvend contact op met 033 3030 734 of mail naar info@klassiekaktief.nl. Wij vertellen u graag meer. De gewenste oldtimer niet gevonden? Plaats dan een zoekopdracht.

  • Bezichtiging graag op afspraak
  • Persoonlijk advies
  • Een vrijblijvende proefrit
  • Inruil van huidige auto bespreekbaar

neem contact op

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
T 033-3030734
E info@klassiekaktief.nl
 

neem contact op

 

als eerste in jouw mailbox. Schrijf je nu in!