MG B 1.8 Roadster

Verkocht

Interesse in deze schitterende oldtimer? Neem vrijblijvend contact op met 033 3030 734 of mail naar info@klassiekaktief.nl. Wij vertellen u graag meer. De gewenste oldtimer niet gevonden? Plaats dan een zoekopdracht.

 

  • Bezichtiging graag op afspraak
  • Persoonlijk advies en een vrijblijvende proefrit
  • Inruil van huidige auto mogelijk

 

Offerte aanvragen Bel mij over deze auto

Merk MG
Model B
Type 1.8 Roadster
Transmissie Handgeschakeld
Motorinhoud 1798CC
Vermogen 71 kW / 97 pk
Kilometerstand 94.767 km
Kleur Groen basis
Brandstof Benzine
Bouwjaar 1968
Garantie
Gewicht 970 kg
Wegenbelasting € 0,00 - € 0,00
Albert Sydney (Syd) Enever is in hoofdzaak verantwoordelijk voor het ontwerp van zowel de MGA als de MGB.
De MGB is wereldwijd uitgegroeid uitgegroeid tot de meest populaire klassieke auto en niet zonder reden. De fraaie vormgeving, gekoppeld aan de goede rijeigenschappen en een voor die tijd goed bemeten en pittige krachtbron van 1800 cc liggen daaraan ten grondslag. Daarnaast is het onderhoud relatief simpel en zijn onderdelen goed te krijgen.
Van de MGB zijn in de periode 1962 tot 1980 ca, 500.000 exemplaren gebouwd. Het meest gezocht zijn de MGB’s van voor 1975 met chromen bumpers, vooral de modellen uit de tweede helft van de 60 er jaren zijn geliefd.
Onze MGB is zo’n model, stamt uit 1968 en viert daarmee dit jaar zijn 50 ste verjaardag.
De auto werd door de vorige eigenaar na een restauratie gekocht in 2000. Wij kochten de MGB van hem in een nog steeds goede staat. De auto voldeed echter op een aantal punten niet (meer) aan de eisen die wij stellen aan auto’s in onze collectie.
De afgelopen periode heeft de auto daarom een tweede (deel)restauratie ondergaan. Zowel technisch als cosmetisch is de MGB onder handen genomen. Al het noodzakelijke onderhoud is gedaan, de auto is grotendeels voorzien van nieuwe lak en vele onderdelen zijn vervangen of gerepareerd. Het resutaat mag er zijn, het is een prachtige MGB in een mooie klassieke kleurstelling, klaar voor vele kilometers rijplezier.

Zie onze website: http://www.klassiekaktief.nl

 

Eigenschappen

  • Niet in gerookt