Renault Caravelle... Le spécial français

Onbekend... maar toch speciaal

 

Soms hebben we het wel eens… Tussen allerlei bekende klassiekers zoals een MG Midget, een Triumph Vitesse of een Alfasud Sprint staat ineens een minder bekende auto, met een heel eigen typisch lijnenspel en karakter. Ik heb het nu over de Renault Caravelle. Ondanks het feit dat deze auto toch zo’n 10 jaar lang op de markt is geweest (1958 – 1968, waarvan de eerste 3 jaren als Renault Floride) is deze Française anno nu een redelijk onbekende auto. Het leuke is echter dat deze klassieker met de 1108 cc motorblok (55 pk) achterin een heerlijke rijdersauto is, geschikt voor 4 personen. Het minibankje achterin kan trouwens ook worden neergeklapt.

 

"Toegegeven... ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. "

 

Italiaans lijnenspel

 

Het lijnenspel komt uit de hand van Pietro Frua, werkzaam bij Ghia (jazeker… een Italiaans carrosseriebedrijf). Een leuke bijkomstigheid is dat de Renault Caravelle een bron van inspiratie was voor het ontwerp van de zeer bekende MG B.

 

Zeldzame verschijning

 

Deze Renault Caravelle is geproduceerd in januari 1966 en origineel in Zweden geleverd. Momenteel staan er ongeveer 5 te koop in heel Europa, een zeldzame auto dus.

 

Ik moet eerlijk toegeven, ik had er nog nooit van gehoord. Maar wat een leuke, unieke cabrio is deze Renault Caravelle!

Deze blog is geschreven door: Jolanda